TEST

Mitt namn är Lydia Jonsson och det är jag som håller i tåtarna för detta företag som i första hand riktar sig till dig som bloggar. För att göra en 20-årig historia kort så bor jag i Umeå, studerar och driver detta företag sida vid sida, och man skulle kunna säga att Kreativitet och Skratt är mina mellannamn! 
 
Sedan 2008 har jag drivit olika bloggar och under åren har jag utvecklat ett stort intresse för webbdesign och webbutveckling, och samtidigt insett vikten av att ha en tilltalande bloggdesign. En genomtänkt och välanpassad bloggdesign gör det nämligen inte bara roligare att blogga, utan är bloggens ansikte utåt och fångar läsarens intresse på mindre än en sekund.
 
Varför namnet Docile Design
Företaget såg livets ljus under våren 2011, men inte förrän ett år senare tillkom namnet Docile Design. Ordet design är ganska tydligt och majoriteten vet vad ordet innebär. Men docile, vad är det för något? Såhär gick mina tankegångar när just ordet docile valdes.
 
1 » När jag stöter på ett objekt (tröja, tavla, bloggdesign etcetera) som tilltalar mig och känns som jag, så kan jag uttrycka ”Den är lydig”. Att objektet i fråga ”är lydigt” kommer från att jag heter Lydia, så hade jag istället hetat Amanda eller Filip så hade jag kort och gott sagt ”Den är amandig” eller ”Den är filipig”. Ni förstår principen - vidare till nästa steg i tankegången!
 
2 » Ordet lydig är inte något jag bara har hittat på, utan det är också ett beskrivande adjektiv. En person kan alltså vara lydig och då är man medgörlig, snäll och håller sig till reglerna. Man kan absolut vara busig (oh ja!) men fortfarande utan att förstöra saker i sin omgivning och utan extra flams och trams. Hänger ni med? 
 
3 » På samma sätt kan en bloggdesign vara lydig. En lydig bloggdesign karaktäriseras enligt mig av stilrenhet, harmoni och balans. Busigheten kommer in i bilden genom innovativa detaljer, uppiggande accentfärger och små överraskningar när man klickar runt på sidan. 
 
4 » Nu har jag inte bara sammanfattat hur en lydig bloggdesign ser ut, utan jag har också tydliggjort vad som kännetecknar en bloggdesign skapad av mig! 
 
5 » Slutligen så ska vi översätta den svenska termen lydig till det engelska språket. Vi hamnar då på ordet docile och min tankegång fram till företagets namn är därmed i mål! 
 
Så välkomna till Docile Design – en galax full av stilrenhet, harmoni, balans och bus!